Topsport & Ondernemen

De overeenkomsten tussen topsport en ondernemerschap

Dirk Marcellis debuteerde in april 2007 voor PSV tegen Liverpool in de  Champions League. Als jonge verdediger werd hij met rood van het veld gestuurd, maar kreeg wel een staande ovatie van het publiek op Anfield. Dirk Marcellis maakte een half jaar later voor PSV zijn opwachting in de eredivisie. In 2008 greep hij zijn eerste landstitel en maakte hij bovendien zijn debuut in Oranje. Daar kwam later nog twee interlands bij.

In 2010 maakte Marcellis de overstap naar AZ, waar hij eveneens vier jaar zou blijven. Na een knieblessure hervatte hij zijn loopbaan bij NAC, met wie hij een half jaar later zou degraderen. PEC Zwolle nam hem vervolgens transfervrij over. In de Overijsselse hoofdstad was Marcellis drie jaar vrijwel altijd basisspeler en nadat hij door een knieblessure gedwongen werd te stoppen is hij aangebleven als account manager.

Dirk Marcellis neemt u mee in zijn carrière als voetballer en geeft daarbij de verschillen en overeenkomsten tussen topsport/profvoetbal en ondernemerschap aan.

Create your account